onsdag 6 november 2019

Recension: Var är Pettson?

Titel: Var är Pettson?
Författare: Sven Nordqvist
Förlag: Opal
Sidantal: 19 sidor
Handling:
Findus har målat en teckning till Pettson, men när Findus tänker ge den till sin gubbe så är han borta. Findus frågar alla han träffar, men varken hönorna eller mucklorna kan ge svar.
I dotterns kvällsrutin ingår det alltid att vi läser en bok för henne. Till min och pappans stora glädje har dottern än så länge haft väldigt lite åsikter, så vi kan välja böcker som vi läser för henne. Det innebär att Pettson och Findus, samt Mamma Mu läses i majoritet

Just "Var är Pettson" köptes på bokmässan och den har sedan dess blivit läst många gånger. Dottern visar att hon gillar den genom att ligga och stirra på bilderna, men också genom att klappa på bilderna.

Som vuxen fungerar denna boken förvånansvärt bra. Kanske gillar vi den så mycket för att det är mysigt att läsa med dottern, men det är också en mysig handling där en katt letar efter sin älskade människa. Det är alltid lika roligt att öppna boken och titta på Nordqvists illustrationer och i dem leta efter fler och fler detaljer.

Vilken är din relation till Pettson och Findus?

2 kommentarer:

  1. Älskar Pettson och Findus <3 Har så fina minnen från mina bibblobesök med pappa då vi lånade böckerna och sen läste tillsammans och letade alla små filurer i bilderna.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det ska bli så roligt när dottern kan vara med och leta bilder, då det inte bara är jag och mannen som gör det. :)

      Radera