onsdag 27 november 2019

Recension: Grejen med substantiv och pronomen.

Titel: Grejen med substantiv och pronomen.
Författare: Sara Lövestam.
Förlag: pirat förlaget.
Sidantal: 160.
Handling:

Vad är likheten mellan ett substantiv och en baguette? Hur säger man egentligen biceps i plural och varför kan inte vuxna människor ha ett sansat samtal om pronomen?
I denna uppföljare till läsarsuccén Grejen med verb finns allt en människa kan fundera över när det gäller substantiv (och pronomen). Använd den istället för en skolbok för att lära dig om numerus och bestämdhet, ta fram den på bussen för att liva upp dina medresenärer eller kryp upp i en fåtölj med en pralin och bara okynnesläs om grejen med substantiv!

För en språkälskare som mig, så är denna gula bok ett riktigt guldkorn! Jag läser, nej jag plöjer, igenom denna lilla pärla och blir glad i själen. Lövestam lyckas göra grammatik lättillgänglig och intressant.

Om du någon gång tvekat över vad ett substantiv verkligen är, eller funderat över varför en stor del av den svenska befolkningen verkar så arg över pronomen hen, så har Lövestam svaren till dig. Ett stort plus är att du kommer le genom läsningen om dina frågor kring substantiv och pronomen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar